.
  • Productia Qashqai a atins cota de 1.000.000 de exemplare



    Modelul crossover Nissan a depasit acest prag de productie intr-un timp record
    Autovehiculul cu numarul un million va fi expus in Londra la Arena O2



    Personalul uzinei Nissan din Sunderland sărbătoreşte astăzi fabricarea modelului Nissan QASHQAI cu numărul un milion, una dintre cele mai bine vândute maşini construite în Marea Britanie.

    Exemplarul cu numărul un milion a ieşit de pe linia de producţie după patru ani, şase luni şi 23 de zile de la data începerii producţiei, 5 decembrie 2006. Niciun alt model construit în Marea Britanie nu a atins acest prag într-un interval atât de scurt. Exemplarul, un QASHQAI TEKNA diesel 2.0 litri de culoare argintie, va fi expus la Arena O2 din Londra şi va fi luat acasă de un câştigător norocos.

    Recordul de astăzi vine la doar două săptămâni după anunţul Preşedintelui şi Directorului executiv al Nissan Motor Co., Carlos Ghosn, care a afirmat, în timpul unei întâlniri cu Prim-ministrul David Cameron, că următoarea versiune QASHQAI va fi concepută, proiectată şi construită în Marea Britanie. Astfel, investiţiile totale ale Nissan în Marea Britanie pentru modelul QASHQAI vor depăşi 422 milioane £.
    Nissan QASHQAI este de departe autovehiculul cu cel mai mare număr de unităţi produse în Marea Britanie. Prin producţia următoarelor modele QASHQAI în Marea Britanie, 6.000 de persoane îşi vor păstra locul de muncă la Nissan şi în lanţul de distribuţie din Marea Britanie.

    Dl. Kevin Fitzpatrick, Vicepreşedinte al departamentului de producţie al Nissan din Marea Britanie, a declarat: „Nissan QASHQAI a reprezentat un succes fenomenal încă de la începutul producţiei, în urmă cu patru ani şi jumătate. QASHQAI a fost un adevărat crossover inovator, iar faptul că am produs un milion de unităţi într-un timp atât de scurt este o reuşită fantastică, nu doar pentru personalul uzinei din Sunderland, dar şi pentru proiectanţii şi inginerii care au dezvoltat o maşină atât de populară şi pentru reţeaua noastră de distribuţie, care a contribuit la generarea unei cereri atât de ridicate.”

    Ministrul britanic al comerţului, dl. Mark Prisk, a afirmat: „QASHQAI reprezintă o poveste de succes atât pentru Nissan, cât şi pentru Marea Britanie. Cu ocazia ieşirii modelului cu numărul un milion din fabrică, personalul angajat din Sunderland, Cranfield şi Paddington ar trebui să se simtă mândru de popularitatea acestei maşini. Vestea cea bună este că vor putea să-şi continue munca de succes, după anunţul că Marea Britanie a fost aleasă ca locul de concepere, proiectare şi construire a noului model QASHQAI.”

    Dl. Paul Everitt, Director executiv al Society of Motor Manufacturers and Traders (Societatea constructorilor şi comercianţilor auto), a declarat: „În Marea Britanie sunt localizate câteva dintre cele mai productive unităţi de fabricare a autovehiculelor din lume, care produc maşini livrate pe întreg globul. Puncte de referinţă precum anunţul de astăzi al Nissan subliniază acest lucru, demonstrând importanţa producţiei în economia noastră şi contribuţia acesteia la o redresare bazată pe exporturi."
    Construit pe prima linie de producţie a uzinei Nissan din Sunderland, QASHQAI este unul dintre produsele Nissan cu cel mai mare succes până în prezent. Un al treilea schimb de lucru a fost lansat pe prima linie de producţie în iunie 2008 pentru a face faţă cererii pentru modelele QASHQAI, astfel încât producţia se desfăşura timp de 24 ore pe zi în uzină. Această măsură a fost anulată în ianuarie 2009 ca răspuns la criza financiară globală, apoi reintrodusă în mai 2010, uzina funcţionând de atunci cu program complet, pentru a satisface cererea clienţilor.
    În medie, în uzină sunt produse 1.200 de unităţi QASHQAI pe zi sau câte una pe minut pe perioada în care linia de producţie este în funcţiune. Peste 80% din producţia de modele QASHQAI este exportată pe 97 pieţe de pe glob din portul Tyne.
    QASHQAI este consacrat ca unul dintre cele mai bine vândute autovehicule din Marea Britanie (în primele zece) şi a ocupat locul patru în clasamentul celor mai bine vândute modele din segmentul C din Europa în anul financiar 2010. Pieţele cu numărul cel mai mare de vânzări au fost: Marea Britanie, Italia, Germania, Spania şi Franţa. Printre numeroasele distincţii primite de QASHQAI se numără clasările excelente, timp de patru ani consecutivi, în studiul de fiabilitate al organizaţiei ADAC din Germania, care efectuează unul dintre cele mai exigente studii de calitate din Europa.

    Uzina Nissan din Sunderland produce, de asemenea, modelul mini-MPV Note şi crossover-ul compact Juke pe linia a doua de producţie. Uzina va produce începând din anul 2013 modelul 100% electric Nissan LEAF.
    Două alte modele au depăşit anterior pragul de un milion de unităţi produse în uzina Nissan din Sunderland - Nissan Micra (2,3 milioane de unităţi produse în perioada 1992-2010) şi Nissan Primera (1,4 milioane unităţi produse în perioada 1990-2007).
    Detalii privind concursul în urma căruia va fi acordat drept premiu autovehiculul QASHQAI cu numărul un milion vor fi anunţate curând.



    DESPRE QASHQAI
    • Fiecare QASHQAI utilizează 300 kg de oţel; cele 300.000.000 kg de oţel utilizate la fabricarea a un milion de maşini sunt echivalente cu cantitatea de oţel profilat estimată a fi fost utilizată pentru construirea instalaţiilor pentru Olimpiada din 2012 organizată de Marea Britanie.
    • În medie, de pe linia de producţie a uzinei din Sunderland iese câte un QASHQAI pe minut. Din fericire, aceasta coincide cu rata natalităţii din Marea Britanie.
    • Dacă ar fi parcate una după cealaltă în linie dreaptă, un milion de maşini QASHQAI ar măsura peste 4.000 de km. Aceasta coincide cu lungimea totală aproximativă a coastei Marii Britanii.
    • Fiecare autovehicul conţinând 31 de panouri externe, înseamnă că au fost fabricate 31 de milioane de panouri, adică exact câte o piesă din caroseria QASHQAI pentru fiecare din cele 31 de milioane de maşini înmatriculate de pe şoselele Marii Britanii.
    • Autovehiculul cu numărul cinci milioane produs în uzina din Sunderland a fost un QASHQAI. Acesta se află în bună companie: autovehiculul cu numărul cinci milioane produs în fosta uzină British Leyland din Longbridge a fost un Rover 75 şi autovehiculul cu numărul cinci milioane construit în uzina Ford din Halewood a fost un Escort.
    • Prima maşină din istorie produsă în Marea Britanie care a depăşit numărul total de unităţi produse de 1 milion a fost Morris Minor. Acest lucru se întâmpla în urmă cu 50 de ani, în ianuarie 1961, la doar 12 ani după introducerea pe piaţă. QASHQAI a reuşit acelaşi eveniment într-un interval cu mult sub jumătate din cel al predecesorului său.
    • Pe lângă culori, există 7.863 de combinaţii de modele de motoare şi finisaje disponibile pentru QASHQAI – cu puţin mai multe decât cele 7.500 de varietăţi diferite de mere de pe glob, din care un număr uimitor de 2.000 de varietăţi cresc în Marea Britanie.
    • Rândunica arctică zboară o distanţă incredibilă de aproximativ 80.000 de km în călătoria dintre poli în fiecare an. Aceasta reprezintă migraţia pe cea mai lungă distanţă a oricărei fiinţe de pe Pământ şi aceeaşi lungime – aproximativ 81.000 de km, mai precis – de izolant utilizat pentru impermeabilizarea a 1 milion de autovehicule QASHQAI.
    • Câte autovehicule QASHQAI cumpără cicliştii descurajaţi din Marea Britanie? La urma urmelor, în timp ce 1.200 de unităţi sunt construite zilnic în Sunderland, 1.200 de biciclete sunt furate în întreaga ţară...



    DESPRE NISSAN IN MAREA BRITANIE
    • Uzina Nissan din Sunderland a fost înfiinţată în 1984, iar producţia a început în 1986
    • Suma totală a investiţiilor efectuate şi anunţate de atunci este de 3,3 miliarde £
    • Numărul total de unităţi produse din 1986 este de peste şase milioane
    • În 2010, 81% din unităţile produse au fost exportate în 97 de pieţe la nivel internaţional
    • Uzina din Sunderland are în prezent aproximativ 5.000 de angajaţi
    • Centrul de proiectare al Nissan din Europa este situat în Paddington, Londra şi are aproximativ 40 de angajaţi
    • Centrul tehnic al Nissan din Europa este situat în Cranfield, Bedfordshire şi are aproximativ 500 de angajaţi

    Numărul total de unităţi QASHQAI produse anual la uzina din Marea Britanie:
    2006 - 3.799
    2007 - 179.598
    2008 - 224.989
    2009 - 198.841
    2010 - 271.188
    2011 - 122.865 (până la sfârşitul lunii mai)



    Detalii suplimentare despre acest model gasiti la dealerul dvs. Nissan - Auto Sima Beyer Focsani, Calea Munteniei nr. 11, tel.: 0237/231.201, silvia.vatasescu@simabeyer.ro


    Sursa: Nissan Romania


    marti, 28 iunie 2011, 16:18

    more
  • Bazele Serviciilor Noi de Bibliotecă


    Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu Vrancea anunţă începerea cursului Bazele Serviciilor Noi de Bibliotecă desfăşurat la .Centrul de Formare pentru bibliotecari organizat în sediul Sectiei pentru Copii și Tineret din str. Nicolae Titulescu Nr. 12.

    Acesta este al doilea curs inclus în programul de pregătire şi dezvoltare profesională, care va fi parcurs de toţi bibliotecarii cuprinsi în programul BIBLIONET.


    Cursul are ca durată 3 zile pe săptămână, pentru 3 serii de cursanti, programate în perioada 27 iunie – 13 iulie 2011, la Sectia pentru Copii si Tineret şi va fi livrat de trainerii Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea – Margareta Tătăruş şi Nicoleta Oprişan.

    Astfel, cei 29 de bibliotecari - din biblioteci publice comunale, orăşeneşti şi municipale - care au fost instruiţi, prin intermediul primului curs, IT-LIB, în utilizarea calculatoarelor, internetului şi gestionării Centrelor cu Internet pentru Public, deschise în bibliotecile menţionate, vor parcurge şi cursul Bazele Serviciilor Noi de Bibliotecă.

    Acesta este creat de Fundaţia IREX şi finanţat de Fundaţia Bill şi Melinda Gates, aflate în parteneriat cu ANBPR (Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România) şi îşi propune să-i pregătească pe bibliotecarii din bibliotecile publice din Vrancea pentru dezvoltarea de noi servicii de bibliotecă şi îmbunătăţirea celor existente, adaptându-se continuu nevoilor comunităţilor pe care le reprezintă.


    Director: drd. Teodora Fîntînaru
    Relaţii Publice: bibl. Maria - Cristina Olaru




    marti, 28 iunie 2011, 14:21

    more
  • Chevrolet Camaro Bumblebee revine
    • Modelul Camaro este cel mai bine vândut autovehicul sport american în 2010 şi 2011
    • Ediţia specială din 2012 a modelului Camaro Coupé care va apărea din nou în producţia Transformers le permite fanilor din întreaga lume să se urce la volanul modelului Bumblebee
    • În România, Top Gear continuă seria filmelor oferite în avanpremieră mondială cu Transformers 3

    Detroit. Modelul Chevrolet Camaro revine în rolul de Autobot „Bumblebee” în filmul „Transformers: Dark of the Moon”, a cărui avanpremieră 3D va avea loc pe 28 iunie, urmând ca premiera mondială să aibă loc pe 29 iunie. Pentru a sărbători acest eveniment, Chevrolet va oferi un autovehicul Camaro Coupé Transformers, ediţia specială din 2012, tuturor fanilor din Statele Unite ale Americii, Canada, China, Japonia, Europa, America de Sud şi Orientul Mijlociu.

    „Franciza Transformers a prezentat modelul Camaro – şi marca Chevrolet – unei noi generaţii de fani” a declarat Rick Scheidt, vicepreşedintele departamentului de marketing din cadrul Chevrolet. „Rolul modelului Camaro din pelicule a făcut din acesta cel mai bine vândut autovehicul sport în America şi unul dintre cele mai cunoscute autovehicule din toate segmentele de pe piaţa globală”.

    A cincea generaţie a modelului Camaro a deţinut rolul Bumblebee în pelicula „Transformers” din 2007 şi în „Transformers: Revenge of the Fallen” din 2009. Filmele au avut încasări în valoare de 1,5 miliarde de dolari pe plan mondial şi a dus la reluarea comercializării modelului Camaro, după o absenţă de 7 ani a acestuia din reprezentanţe.

    Conform Yahoo!Autos, modelul Camaro a fost în 2009 cel mai căutat autovehicul pe Internet, chiar dacă primele modele nu au apărut în reprezentanţe decât la sfârşitul anului respectiv. În 2010, modelul Camaro a detronat, pentru prima oară în 24 de ani, modelul Ford Mustang, lider pe piaţa americană a autovehiculelor sport. În 2011, autovehiculul Camaro este în continuare lider pe acest segment de piaţă, poziţie menţinută şi prin intermediul lansării modelului Camaro decapotabil. De la începutul anului şi până în prezent, au fost comercializate 40.275 de unităţi Camaro, faţă de cele 30.206 de unităţi vândute ale modelului Ford Mustang.

    Se estimează că faima modelului va lua proporţii odată cu lansarea la începutul anului 2012 a modelului Camaro ZL1 de 550 CP în America de Nord şi datorită modelelor în ediţie limită, precum ediţia specială Transformers.


    Ediţia specială Transformers din 2012 va fi disponibilă în America de Nord ca pachet opţional pentru versiunile 2LT şi 2SS ale modelului Camaro Coupé, cu caroseria în culoarea galbenă specifică curselor de raliu. Faţă de conţinutul popularului pachet stilistic RS, ediţia Transformers va avea în plus dungi negre specifice autovehiculelor din cursele de raliu, dungi care se întind pe suprafaţa capotei, acoperişului şi capacului portbagajului, un spoiler spate înălţat unic, jante negre de 20 inch cu pneuri de vară de înaltă performanţă, precum şi logo-urile Autobot Shield de pe capacele butucurilor roţilor şi panourile laterale faţă.

    Interiorul modelului Camaro Transformers este îmbrăcat în piele neagră, scoasă în evidenţă de cusăturile galbene de pe panoul de instrumente, consola centrală, cotiere şi scaune. Logo-urile Autobot Shield sunt brodate pe tetierele scaunelor din faţă, precum şi pe capacul consolei centrale.

    Sunt disponibile alte două opţiuni care pot fi montate în cadrul reprezentanţei: jante negre exclusiviste de 21 inch şi un pachet de elemente de culoare neagră pentru efecte de sol.

    Clienţii pot comanda ediţia specială Transformers 2012 a modelului Camaro începând din luna iulie, autovehiculele urmând să ajungă în această toamnă în reprezentanţele din Statele Unite ale Americii şi din Canada. Un pachet similar Transformers va fi disponibil în Europa odată cu lansarea pe această piaţă a modelului Camaro.

    Bucureşti. Top Gear continuă seria filmelor oferite în avanpremieră mondială cu Transformers 3 în format 3D, pe 28 iunie, la Movieplex, Plaza România.

    Mâine va avea loc avanpremiera mondială, timp în care echipa Top Gear a întins covorul roşu pentru suratele din Transformers 3. Timp de o săptămână, toţi cei care vor trece prin Plaza România vor avea posibilitatea să participe la tombola organizată de Top Gear, unde se pot câştiga invitaţii la film sau produse originale Top Gear, produse promoţionale Transformers 3 şi Chevrolet. Concursul se derulează şi pe site-ul www.topgear.ro.

    Pe lângă vizionarea noului episod, plin de adrenalină şi acţiune, fanii vor putea vedea în Plaza România, câteva dintre maşinile Chevrolet, partenerul internaţional Transformers 3: Spark, New Aveo (premiera), Cruze red interior (premieră), Orlando, New Captiva (premieră).

    Transformers 3 este un film care, cu siguranţă, va aduna toţi fanii Top Gear în cinematografe.



    Despre Chevrolet

    Chevrolet este cea mai mare marcă internaţională a companiei General Motors, înregistrând vânzări anuale de aproximativ 4 milioane de autovehicule în peste 130 de ţări. Se află pe locul patru în clasamentul vânzărilor mărcilor auto internaţionale şi este, de asemenea, una dintre mărcile cu cea mai rapidă creştere din lume. Autovehiculele Chevrolet combină pasiunea, designul îndrăzneţ şi caracterul practic. Acestea oferă un raport remarcabil calitate-preţ. După relansarea mărcii în Europa în 2005, Chevrolet a depăşit dublul vânzărilor, atingând valoarea de 500.000 de unităţi în 2008. În 2010, Chevrolet a înregistrat o creştere a cotei de piaţă în Europa de până la 2,5 procente, comercializând 477.194 de autovehicule. Chevrolet are o reţea de mai mult de 2.700 de dealeri şi puncte de service în Europa. Gama Chevrolet include modelul Spark, autovehiculul de oraş, micul model Aveo, modelul compact Cruze sedan, noul Captiva SUV, Corvette Grand Sport Coupé, noul Aveo hatchback şi notchback, Cruze hatchback, modelul Camaro coupé şi decapotabil şi revoluţionarul Chevrolet Volt, autovehiculul electric cu autonomie extinsă. Cele mai mari pieţe europene ale mărcii Chevrolet sunt Rusia, Italia, Germania, Spania, Franţa şi Turcia. Înfiinţată în Statele Unite ale Americii în 1911 de către emigrantul elveţian Louis Chevrolet, marca îşi sărbătoreşte centenarul în 2011. Puteţi găsi mai multe informaţii despre Chevrolet pe pagina de internet www.chevroleteurope.com sau media.chevroleteurope.com.


    Despre Transformers: Dark of the Moon

    Pelicula Transformers: Dark of the Moon este regizată de Michael Bay după scenariul lui Ehren Kruger, producătorii acesteia fiind Don Murphy & Tom DeSanto, Lorenzo di Bonaventura şi Ian Bryce. Producătorii executivi sunt Steven Spielberg, Michael Bay, Brian Goldner şi Mark Vahradian. Când un eveniment misterios din trecutul Pământului apare în prezent, există riscul producerii unui război de o asemenea amploare încât roboţii Transformers nu vor reuşi să ne salveze de unii singuri. Distribuţie: Shia LaBeouf, Josh Duhamel, John Turturro, Tyrese Gibson, Rosie Huntington-Whiteley, Patrick Dempsey, Kevin Dunn, Julie White, John Malkovich şi Frances McDormand.

    © 2011 Paramount Pictures Corporation. Toate drepturile rezervate.
    HASBRO, ROBOŢII TRANSFORMERS şi toate celelalte personaje reprezintă mărci înregistrate ale Hasbro.

    © 2011 Hasbro. Toate drepturile rezervate.


    Sursa: Chevrolet Romania


    marti, 28 iunie 2011, 11:17

    more
  • Doar 99 g CO2/km: cel mai ecologic şi mai economic Opel Astra din toate timpurile




    - Astra ecoFLEX are emisii de numai 99 g de CO2/km, dezvoltând totuşi o putere de excepţie: 96 kW/130 cp
    - Consum de carburant este redus cu 17% (0,8 litri) datorită pachetului extins de tehnologii
    - Cel mai ecologic model, unic în clasa autovehiculelor compacte, este deja disponibil în 2011



    Rüsselsheim. De obicei, autovehiculele cu emisii de CO2 foarte reduse sunt echipate cu motoare ce dezvoltă o putere mică spre medie. Consumul redus de carburant şi nivelul scăzut al emisiilor sunt însoţite, de obicei, de performanţe scăzute sau mediocre. Prin puternicele sale modele ecoFLEX, Opel adoptă o abordare diferită. În timp ce modelele concurente cu emisii scăzute de CO2 din clasa autovehiculelor compacte dezvoltă, în general, o putere de aproximativ 77 kW/105 cp, noul model Astra ecoFLEX este echipat cu un motor diesel 1.7 CDTI supraalimentat, cu o putere de 96 kW/130 cp. Acesta urmează modelelor de succes Insignia ecoFLEX, cu o putere de 118 kW/160 cp şi Corsa ecoFLEX de 70 kW/95 cp din gama de autovehicule Opel dinamice şi economice.


    Noul Astra ecoFLEX cu cinci uşi are un consum în regim mixt de numai 3,7 litri de motorină la 100 km. Cu un nivel al emisiilor de CO2 de numai 99 de g/km, acesta este cel mai economic şi mai ecologic Opel Astra din toate timpurile. Având o putere dezvoltată de 96 kW/130 cp, un cuplu maxim de 300 Nm şi o transmisie manuală cu şase trepte de viteză, cel mai ecologic model din clasa compactă stabileşte noi standarde de performanţă şi plăcere a conducerii în cadrul celui mai important segment auto european. Preţurile vor fi anunţate cu ocazia lansării din toamnă.

    „Noul Astra ecoFLEX reprezintă încă un reper în cadrul strategiei mărcii Opel de a se impune ca lider în industria auto în tehnologiile de reducere a consumului de carburant şi a impactului asupra mediului înconjurător, asigurând în acelaşi timp clienţilor noştri performanţe extraordinare şi o plăcere unică în timpul conducerii”, a declarat Karl-Friedrich Stracke, CEO Opel/Vauxhall. „Vom continua aplicarea acestei strategii, care include lansarea a patru noi modele ecoFLEX în cursul următoarelor şase luni, precum şi a revoluţionarului model electric Ampera, a cărui livrare va începe la sfârşitul anului”.

    Pe lângă sistemul de propulsie specific Astra ecoFLEX, cu o gestionare termică eficientă, pachetul pentru reducerea consumului energetic şi de carburant - şi implicit a emisiilor de bioxid de carbon - include recuperarea inteligentă a energiei electrice prin intermediul recuperării energiei de frânare, componente aerodinamice active şi reducerea rezistenţei la înaintare. Toate aceste elemente au făcut posibilă reducerea emisiilor de CO2 (cu 20 de g/km) şi a consumului de carburant cu 17% (0,8 litri/100 km) faţă de modelul de bază 1.7 CDTI Astra.


    Noul sistem de gestionare a motorului garantează eficienţă şi dinamism

    Un nou sistem de gestionare a motorului, conceput în întregime de inginerii Opel pentru unitatea de 1,7 litri cu sistem de injecţie common-rail, asigură o eficienţă maximă. Cuplul maxim de 300 Nm este disponibil la o turaţie de 2.000 – 2.500 rpm. Raportul de compresie redus, împreună cu un nou sistem de injecţie multiplă, care realizează până la opt injecţii per ciclu la o presiune de 1.800 bari, asigură îmbunătăţirea procesului de combustie şi reducerea consumului de carburant. O contribuţie în acest sens este adusă şi de noul turbocompresor cu geometrie variabilă, care asigură un control extrem de precis al presiunii de supraalimentare, datorită senzorului suplimentar de răspuns poziţioner.

    Senzorii de presiune în cilindri asigură un control precis al combustiei

    Un nou tip de pistoane contribuie, de asemenea, la reducerea consumului de carburant, datorită frecării sale reduse. Stratul de acoperire cu diamant sintetic de pe tacheţi şi bolţurile de piston, precum şi segmenţii cu caracteristici de frecare optimizate, contribuie de asemenea la reducerea frecării şi, implicit, a uzurii pieselor în mişcare ale motorului.

    Eficienţa combustiei este asigurată prin controlul electronic al pregătirii amestecului de combustie variabil, împreună cu o galerie de admisie cu greutate redusă, din material plastic. Senzorii pentru presiunea în cilindri din cadrul bujiilor incandescente (tehnologia de combustie Cleantech) asigură un control de înaltă precizie al combustiei, astfel încât momentul central al combustiei corespunde întotdeauna unei poziţii bine definite a arborelui cotit.

    În acelaşi timp, bujiile incandescente de joasă tensiune uşurează sarcina generatorului în cazul pornirii la rece. Un bypass al dispozitivului de răcire a uleiului reduce pierderea de presiune, pentru o încălzire mai rapidă a motorului. Acesta permite, de asemenea, reducerea consumului de carburant, deoarece este atinsă mai rapid temperatura de funcţionare a motorului. Pompa de apă ce poate fi activată/dezactivată asigură încălzirea optimă a motorului.

    Recircularea gazelor de eşapament controlată electronic, cu funcţia suplimentară de răcire, contribuie de asemenea la atingerea şi păstrarea nivelului optim al temperaturii în cadrul procesului de combustie cu emisii scăzute. În plus, sunt reduse şi emisiile de NOx. Acoperirile cu platină optimizate ale pre-catalizatorului şi catalizatorului principal şi reglarea precisă a acestora, precum şi poziţionarea aproape de motor asigură atingerea mai rapidă a temperaturii de funcţionare a sistemului de control al emisiilor, sporind astfel eficienţa.


    Sistemul Start/Stop al Opel reduce intervalele de pauză ale motorului

    Sistemul Start/Stop al Opel reduce timpi de mers la relanti, cand nu este nevoie ca motorul sa functioneze şi implicit consumul de carburant, emisiile de gaze de seră şi nivelul de zgomot – un avantaj important pentru toţi participanţii la trafic, în special în centrele oraşelor. Sistemul opreşte automat motorul imediat ce şoferul selecteza pozitia neutră a schimbatorului şi eliberează pedala de ambreiaj (faza Autostop). La plecare, şoferul trebuie doar să cupleze treapta întâi de viteză şi sădemareze. Inginerii Opel s-au asigurat că motorul porneşte imediat atunci când şoferul apasă pedala de ambreiaj. Bateria de înaltă performanţă asigură fiabilitatea maximă a sistemului electric şi pornirea imediată a motorului, de fiecare dată.

    Din motive de siguranţă şi de confort pentru pasageri, sistemul de climatizare şi servofrana rămân activate în timpul fazei Autostop. Atunci când consideră necesar, de exemplu în condiţii de trafic cu porniri şi opriri dese, şoferul poate dezactiva manual sistemul cu ajutorul comutatorului „eco” situat pe consola centrală.

    Transmisie manuală cu şase trepte şi sistem de recuperare a energiei - exclusiv

    În timp ce toate modelele concurente cu emisii scăzute de CO2 sunt echipate cu o transmisie cu cinci trepte de viteză, modelul 1.7 CDTI Opel Astra ecoFLEX este prevăzut cu un sistem de transmisie manuală cu şase trepte de viteză, cu frecare redusă, adaptat special pentru noul motor. O altă componentă standard ecoFLEX este indicatorul pentru schimbarea treptei de viteză. Indicatorul luminos, poziţionat între vitezometru şi turometru, arată şoferului care este momentul ideal pentru schimbarea treptei de viteză, iar o funcţie de asistare suplimentară, sub formă grafică, îl ajută să adopte un stil de conducere economic.

    Pentru a asigura gestionarea optimă a energiei electrice, Opel a introdus un sistem de recuperare a energiei de frânare care în cazul franei de motor recuperează energia cinetică prin intermediul generatorului, transformând-o în energie electrică, cu care alimentează bateria. Acest proces are loc automat, în momentul în care şoferul eliberează pedala de acceleraţie sau apasă pedala de frână. Atunci când bateria este suficient de încărcată, energia electirca livrata de generator este mult redusă, iar consumatorii electrici sunt alimentaţi într-un mod ce permite economisirea carburantului, cu ajutorul energiei electrice înmagazinate. Acest lucru eliberează motorul de sarcina de a acţiona generatorul la accelerarea autovehiculului, reducând astfel consumul de carburant şi emisiile de substanţe poluante.

    În plus, compresorul sistemului de climatizare este activat de un ambreiaj doar atunci când este necesară funcţionarea acestuia. Dotarea standard cu lumini diurne cu tehnologie LED are, de asemenea, rolul de a reduce consumul de energie.

    Obturatorul activ pentru aer din grila radiatorului şi pneurile cu rezistenţă scăzută la rulare

    Pentru îmbunătăţirea caracteristicilor aerodinamice, modelul Astra ecoFLEX este dotat cu un obturator activ pentru aer integrat în grila radiatorului. Acesta rămâne deschis pentru a menţine nivelul optim al temperaturii la viteze scăzute şi atunci când motorul este supus unei înalte solicitări termice, cum ar fi la rularea in rampa sau la tractare, şi se închide automat la viteze mai mari, direcţionând curentul de aer creat în timpul deplasării în jurul autovehiculului. Rezultatul este îmbunătăţirea aerodinamicii autovehiculului, precum şi reducerea consumului de carburant şi a emisiilor de CO2. Şasiul mai coborât cu 12 mm al modelului Astra şi cele pneurile ContiEcoContact, cu rezistenţă redusă la rulare, contribuie de asemenea la scăderea consumului de carburant.

    Modelele Opel ecoFLEX combină plăcerea de a conduce cu consum redus de carburant

    Noul Astra 1.7 CDTI ecoFLEX se integrează perfect în gama modelelor Opel diesel puternice şi cu emisii de CO2 foarte scăzute. Aceasta include:

    Opel Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX, cu o putere de 70 kW/95 cp, emisii de 94 g de CO2/km şi un consum de 3,5 l/100 km
    Opel Astra 1.7 CDTI ecoFLEX, cu o putere de 96 kW/130 cp, emisii de 99 g de CO2/km şi un consum de 3,7 l/100 km
    Opel Insignia 2.0 CDTI ecoFLEX, cu o putere de 118 kW/160 cp, emisii de 129 g de CO2/km şi un consum de 4,9 l/100 km

    Opel investeşte aproximativ un miliard de euro în crearea de noi sisteme de propulsie, mai ecologice. Spectrul larg al activităţilor se întinde de la reducerea dimensiunilor şi optimizarea gamei de motoare, oferind autovehicule ce funcţionează cu gaz petrolier lichefiat şi gaze naturale, şi până la crearea unor sisteme de propulsie complet noi, ce utilizează surse alternative de energie. Introducerea sistemului Start/Stop face parte, de asemenea, din cadrul acestor măsuri (până în primăvara anului 2012, compania va oferi un număr de 34 de combinaţii model-motor dotate cu această tehnologie, inclusiv toate modelele Astra diesel şi pe benzină, cu transmisie manuală).

    Opel este primul producător de autovehicule european care va introduce un model electric adecvat utilizării zilnice, prin lansarea noului Ampera (putere de 111 kW/150 cp, emisii de CO2 de 40 g/km şi consum de carburant de 1,6 l/100 km – date provizorii conform ECE R101) la sfârşitul anului acesta.

    Pe scurt – măsuri pentru reducerea emisiilor de CO2 pentru modelul Astra 1.7 CDTI ecoFLEX:

    Pachetul de tehnologii pentru motor, inclusiv tehnologia „Clean Tech Combustion”

    - Sistemul inteligent Start/Stop cu recuperarea energiei de frânare
    - Noul sistem de gestionare a motorului şi de gestionarea termică
    - Sistem de transmisie cu şase trepte de viteză, cu frecare redusă şi cu o configuraţie optimizată rapoartelor de transmisie
    - Aerodinamică îmbunătăţită, ce include un obturator activ pentru aer
    - Pneuri cu rezistenţă redusă la rulare
    - Lumini diurne, cu tehnologie LED


    Detalii suplimentare despre acest model gasiti la dealerul dvs. Opel - Auto Aiss Focsani, Calea Moldovei (E85) km. 185, tel.: 0237/212.201, vanzari.opel@autoaiss.ro


    Sursa: Opel Romania




    marti, 28 iunie 2011, 10:42

    more
  • Nu rata oferta de anvelope de vara de la Auto Tivoli!
    Oferta de anvelope de vara de la Auto Tivoli Focsani este valabila in perioada 21 iunie - 15 iulie 2011, in limita stocului disponibil.
    Preturi incepand de la 210 ron / bucata.
    La mai mult de doua anvelope cumparate beneficiati de un reglaj geometrie roti gratuit. Iar daca intrebati, montajul anvelopelor este desigur gratuit.


    Pentru a vizualizarea optima a ofertei complete va recomandam sa folositi functia 'FullScreen'.



    Detalii suplimentare despre aceasta oferta gasiti in service-ul AutoTivoli Focsani, Calea Moldovei (E85) km. 185+585, tel.: 0237/235.500, office@autotivoli.ro



    marti, 28 iunie 2011, 09:38

    more
  • Profita de promotia verii la Service-ul AutoTivoli Focsani!


    Profită de avantajele ofertei de igienizare a instalaţiei de climatizare, la doar 60 Ron cu TVA inclus. Respiră un aer mai sănătos!

    Nu mai sta pe gânduri, fă acum acest pas pentru eliminarea riscurilor de îmbolnăvire şi eliminarea mirosurilor neplăcute din habitaclu!
    Pachetul include: verificarea filtrului de polen şi dezinfectarea instalaţiei de ventilaţie.

    Încărcare cu freon a instalaţiei de aer condiţionat, începând de la doar 100 Ron* cu TVA inclus
    În general suntem obisnuiţi să simţim utilitatea sistemului de aer condiţionat doar atunci când temperatura de afară devine caniculară. Însă sistemul de climatizare trebuie să ne asigure un confort sporit pe toată perioada anului şi să menţină o umiditate optimă a aerului din interiorul habitaclului. Dacă ai probleme cu aerul condiţionat al maşinii tale te aşteptăm la AutoTivoli pentru reîncărcarea cu freon a instalaţiei. Pachetul include: verificarea etanşeităţii instalaţiei de AC, încărcare cu freon şi încărcare cu ulei frigorific.
    * Preţul poate să difere funcţie de modelul maşinii.




    Oferta este valabilă în perioada 15 iunie - 31 iulie 2011 şi se supune unor termene şi condiţii. Oferta este valabilă pentru orice marcă auto.



    Detalii suplimentare despre aceasta oferta gasiti in service-ul AutoTivoli Focsani, Calea Moldovei (E85) km. 185+585, tel.: 0237/235.500, office@autotivoli.ro


    marti, 28 iunie 2011, 09:15

    more
  • Noul Nissan Qashqai. Mai puternic, mai atragator.
    Noul Nissan Qashqai este si mai pregatit sa infrunte orasul:
    - plafon panoramic;
    - aer conditionat automat dual;
    - transmisie ALL MODE 4x4 disponibila;
    - 5 stele EuroNCAP;
    - pret special incepand de la 13.630 Euro cu TVA inclus.

    Pretul include TVA si 3 prime de casare, prin Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national. Oferta supusa unor termene si conditii.


    Detalii suplimentare despre aceasta oferta gasiti la dealerul dvs. Nissan - Auto Sima Beyer Focsani, Calea Munteniei nr. 11, tel.: 0237/231.201, silvia.vatasescu@simabeyer.ro




    marti, 28 iunie 2011, 08:50

    more
  • Tabara VSD Junior de Team-Building

    Înainte de încheierea anului şcolar elevii clasei a V-a a Colegiului Naţional „Al.I.Cuza” din Focşani au răspuns prezent la propunerea Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă „Focul Viu” de a participa pentru trei zile la o tabără de team building. A fost o experienţă deosebită, atât pentru cei 26 de elevi participanţi, pentru diriginta lor – doamna profesor Diac Loredana, cât şi pentru cei doi traineri – domnişoara psiholog Cristina Rusu şi domnul Ioan Florea, preşedinte al ADD „Focul Viu”.


    Plini de entuziasm, cei 26 de elevi şi însoţitorii lor au pornit spre Tabăra Gălăciuc vineri, 10 iunie a.c., la ora 17,00. Tabăra a avut două obiective principale: fixarea noţiunilor de geografie fizică însuşite de-a lungul unui an şi dobândirea de noţiuni noi prin aplicaţii la orizontul local, precum şi creşterea coeziunii colectivului prin exerciţii ce vizează educaţia non-formală.

    Pentru aprofundarea noţiunilor de geografie doamna profesor Diac Loredana a propus două opriri de-a lungul văii Putnei – la Boloteşti şi la confluenţa cu Zăbala, în punctul numit „La Grumaz”. Elevii au primit o serie de explicaţii privind geologia, geomorfologia, hidrografia şi elementele de biogeografie specifice regiunilor străbătute. Sâmbătă, în prima parte a zilei, a fost organizată o excursie în Rezervaţia Naturală Cheile Tişiţei şi o vizită la Cascada Putnei, obiective de interes din Parcul Natural Putna-Vrancea. Copiii au fost captivaţi de frumuseţea locurilor, au învăţat cum trebuie să se comporte într-un areal protejat, au cântat şi …au fost atenţi la păstrarea curăţeniei în rezervaţie! Unii dintre ei s-au îndrăgostit de munte şi au promis că vor participa la expediţii montane ori de câte ori vor avea ocazia.

    Veselia şi interesul copiilor au fost permanent stârnite de activităţile propuse de cei doi traineri de la ADD „Focul Viu”, care le-au oferit un program interactiv foarte bine pus la punct. Merită amintite activităţile care au avut menirea de a facilita o mai bună cunoaştere reciprocă prin pantomimă, hobby sau „Blazonul meu”, jocurile care au avut ca scop consolidarea încrederii reciproce, gen „Banda rulantă” sau cele care solicitau reacţia participanţilor ca un grup bine organizat, cu o strategie de acţiune şi coordonat de un lider, grup care să ofere soluţii la diferite probleme (traversarea unui râu de ciocolată, „Covorul fermecat” ş.a.). Punctul culminant l-a reprezentat, duminică dimineaţa, exerciţiul de coborâre în rapel, care i-a încântat teribil pe micuţi.

    Buna dispoziţie a fost asigurată şi prin organizarea, sâmbătă seara, a unei discoteci în incinta taberei.




    „A fost distractiv”, „solicitant, dar amuzant, ne-am distrat pe cinste”, „am învăţat să avem încredere unii în alţii, am învăţat să ne comportăm ca un colectiv unit, în care trebuie să ne ascultăm şi să ne respectăm reciproc” – ne-au spus câţiva dintre elevii participanţi la tabără. Doamna dirigintă ne-a mărturisit că „a fost o experienţă unică, la care copiii au reacţionat foarte bine. Nu s-au plâns, s-au adaptat foarte bine programului, au fost extrem de sinceri şi deschişi la nou. Fiind un colectiv format relativ recent şi destul de eterogen, mi-am dorit mult să găsesc o formulă optimă pentru a-i apropia, pentru a le forma o serie de deprinderi care să-i facă să reacţioneze ca un întreg. Trăim într-o societate care promovează individualismul şi acest lucru nu este benefic nici pentru noi, ca persoane, nici pentru comunitatea căreia îi aparţinem. Aceşti copii trebuie să fie pregătiţi să reacţioneze în cazul unor situaţii limită, a unor dezastre naturale sau antropice; ei trebuie să ştie că atunci când vor întinde o mână după ajutor cineva îi va prinde şi că, la rândul lor pot fi un punct de sprijin pentru oamenii din jurul lor, cunoscuţi sau nu. Aflând toate acestea, domnul Silviu Pleşa- Pătrăşcan, părinte al uneia dintre elevele acestui colectiv, mi-a vorbit de activităţile desfăşurate de asociaţia «Focul Viu» şi a facilitat încheierea unui parteneriat între colegiul nostru şi acest ONG. Trainerii au fost grozavi, s-au implicat cu tot sufletul şi au fost foarte apropiaţi de copii. Pentru tot ce au făcut, le mulţumesc! Având acum un exemplu concret, voi promova în Colegiul Naţional «Al.I.Cuza» acest tip de tabere, în parteneriat cu ADD «Focul Viu»”.

    Iar noi le dorim elevilor din clasa a V-a a CNAIC vacanţă plăcută şi să-i revedem, cât mai curând, pe poteci de munte!

    Profesor diriginte: Deac Loredana


    luni, 27 iunie 2011, 15:34

    more
  • Noul Nissan Juke, de la doar 11.970 Euro cu TVA inclus



    O noua forma de energie a ajuns in oras. Se numeste Noul Nissan Juke. Designul sau dinamic, acceleratia rapida si agilitatea imbatabila atrag toate privirile, oprind traficul de fiecare data cand isi face aparitia. La drept vorbind, Juke are chef de distractie. Testeaza energia pura si vei vedea orasul intr-o lumina noua.
    Cu Juke te poti simti in siguranta, deoarece a mai primit o doza de energie: 5 stele la testele EuroNCAP.

    La Auto Sima Beyer Focsani ai acum Noul Nissan Juke la preturi incepand de la doar 11.970 Euro cu TVA inclus, cu 0% dobanda si 15% avans.

    Pretul include TVA si 3 prime de casare, prin Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national.
    Finantare prin Nissan Finance, marca inregistrata RCI Leasing Romania. Oferta supusa unor termene si conditii, DAE 3,94% pentru 36 luni si avans 15%.


    Detalii suplimentare despre aceasta oferta gasiti la dealerul dvs. Nissan - Auto Sima Beyer Focsani, Calea Munteniei nr. 11, tel.: 0237/231.201, silvia.vatasescu@simabeyer.ro


    duminica, 26 iunie 2011, 19:35

    more
  • Nu rata oferta Nissan de la Auto Sima Beyer!

    Click pe imagine pentru marire.

    Nissan Note, de la doar 7.980 Euro cu TVA inclus.
    Compact dar spatios. Simplu.

    Nissan Note este masina ideala a familiei moderne. Modelul are un design distinct si ofera cel mai mare spatiu interior din clasa sa.

    Nissan Juke, de la doar 11.970 Euro cu TVA inclus.
    Urbanproof Energized.

    Juke este primul crossover de clasa mica de la Nissan. Debordeaza de energie pura: prin designul de crossover pe care il are atrage toate privirile, prin linia dinamica si stilata a farurilor si prin interiorul ultra-tehnologizat. Cu Juke te poti juca in siguranta, deoarece Juke a mai primit o doza de energie: 5 stele la testele EuroNCAP.

    Nissan Qashqai, de la doar 13.630 Euro cu TVA inclus.
    Urbanproof Mastered.

    Noul Nissan Qashqai este si mai pregatit sa infrunte orasul.

    Preturile includ TVA si 3 prime de casare, prin Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national. Oferta supusa unor termene si conditii.


    Detalii suplimentare despre aceasta oferta gasiti la dealerul dvs. Nissan - Auto Sima Beyer Focsani, Calea Munteniei nr. 11, tel.: 0237/231.201, silvia.vatasescu@simabeyer.ro


    duminica, 26 iunie 2011, 18:54

    more
  • Home Entertainment?


    ... Sau mult mai simplu. iti cumperi un Smart TV, de la Samsung! :))


    Mai multe despre Sony PSP pe televizor LCD gasiti aici.
    Mai multe despre jocuri, Youtube si trailere in Windows Media Center 7 gasiti aici si aici.



    sambata, 25 iunie 2011, 15:15

    more
  • Un bibliotecar la Parlamentul European, la Strasbourg


    Pentru a veni în sprijinul bibliotecarilor multiplicatori de informaţie europeană, precum şi a celor care urmează să desfăşoare asemenea activităţi prin prezenţa lor în Programul Naţional “Biblionet – Lumea în biblioteca ta”, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) a aplicat şi a obţinut finanţare din partea Parlamentului European, Unitatea de Vizite şi Seminarii, pentru organizarea unei vizite la Parlamentul European de la Strasbourg, Franţa.
    Astfel, ANBPR a organizat o selecţie de proiecte la nivel naţional în vederea identificării unor bibliotecari diseminatori de informaţie europeană şi a realizării unei vizite de documentare la Parlamentul European. În urma acesteia, au fost selectaţi 40 de bibliotecari din sistemul bibliotecilor publice româneşti care, în perioada 6-10 iunie 2011, au făcut un periplu european finalizat cu prezenţa delegatiei romane pe 8 iunie 2011 la Parlamentul European.


    Din grupul astfel constituit, în urma selecţiei de proiecte, a facut parte şi bibliotecara Claudia Hanganu - Şef birou Relaţii cu publicul din cadrul Bibliotecii Judeţene “Duiliu Zamfirescu” Vrancea care a participat cu proiectul Cine? Ce? Cum decidem?

    Vizita la Parlamentul European din Strasbourg, Franţa, a constat într-o conferinţă de informare privind activitatea şi rolul Parlamentului European, o sesiune de întrebări şi răspunsuri precum şi asistenţă la sesiunea în plen de la tribuna pentru public. La întoarcere, delegaţia de bibliotecari a vizitat Biblioteca Naţională a Ungariei – un impresionant monument arhitectural şi un patrimoniu cultural uriaş - cât şi oraşele Viena, Salzburg şi Strasbourg.

    “Prin această vizită la Parlamentul European, s-a creat oportunitatea încheierii unui parteneriat între Unitatea Vizite şi Seminarii a Parlamentului European şi Biroul Parlamentului European pentru România şi ANBPR care va produce în viitor rezultate deosebite şi va asigura un flux continuu de informaţii europene către publicul larg.

    Proiectul cu care am participat se va derula până la data de 1 noiembrie 2011, timp în care se vor organiza diverse acţiuni care vor avea ca scop diseminarea informaţiilor europene, în special cele referitoare la rolul şi activitatea Parlamentului European.



    Impresionante pentru mine au fost atât clădirea Parlamentului European cu arhitectura ei modernă în stil futurist, sala plenului Parlamentului European – hemiciclul, cât şi atmosfera de lucru, prezenţa si aspectele de protocol institutional de cel mai inalt nivel – a declarat bibliotecara Claudia Hanganu. Prezenţa unui bibliotecar din Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea în grupul de multiplicatori de opinie europeană este binevenită în acest proces continuu şi necesar de diseminare a informaţiilor europene în sens larg."


    Director: drd. Teodora Fîntînaru
    Relaţii Publice: bibl. Maria - Cristina Olaru




    joi, 23 iunie 2011, 20:09

    more
  • Modez toate modelele de PSP cu cea mai recenta versiune de software 6.39


    Modez toate modelele de PSP, inclusiv 3004 si PSP Go, cu versiunea 6.39, cea mai recenta versiune de software de la Sony.

    Modarea se face pe loc in fata dvs., in cateva minute. Totul este garantat 100% deoarece nu se umbla la sigiliu, suruburi etc., deci nu se pierde garantia. Modarea propriu-zisa se face doar software. Va voi instala ultimul update existent la ora actuala si vom face impreuna proba la final.

    Modarea unui PSP consta in rescrierea softului original Sony (OFW) cu altul modificat (Custom, CFW) care sa permita rularea mai multor aplicatii direct de pe memory stick (card), asa numitele programe "homebrew", inclusiv jocuri in format .iso sau .cso.

    Modez PSP-uri doar in Focsani, preturi intre 60-100 Ron, functie de modelul de PSP.
    Relatii: 0722/563120 sau YM: danyrolux



    duminica, 19 iunie 2011, 12:40

    more
  • Workshop de dezvoltare profesională pentru bibliotecarii din biblioteci publice şi şcolare


    În zilele de 20 şi 21 iunie 2011 va avea loc la Centrul de Formare al Bibliotecii Judetene ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea workshop-ul cu tema ”Biblioteca publică si biblioteca scolară: parteneriate durabile pentru dezvoltarea de noi servicii de bibliotecă în comunitatea vrânceană” .



    Acest workshop de dezvoltare profesională pentru bibliotecarii din bibliotecile publice si scolare este o componentă importantă a parteneriatului încheiat între Biblioteca Judeteană Vrancea si Casa Corpului Didactic Focsani si va avea loc la Sectia pentru Copii si Tineret a Bibliotecii Judetene ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea, între orele 9.00 si 13.00. Vor participa 15 bibliotecari scolari, din colegii, licee, grupuri şcolare şi şcoli generale din judetul Vrancea.

    Workshop-ul are ca scop realizarea de parteneriate durabile între Biblioteca Publică si cea scolară, precum si familiarizarea bibliotecarilor şcolari cu concepte moderne de biblioteconomie si cu metode noi de lucru în biblioteca şcolară.

    Acesta se va desfăsura pe parcursul a 2 zile si va contine prezentări interactive si sesiuni de lucru în echipă, care vor avea ca rezultat initierea / dezvoltarea de servicii noi, bazate pe nevoile membrilor comunitătii vrâncene, în parteneriat cu Biblioteca Judeteană, precum si promovarea unei strategii noi în susţinerea imaginii şi rolului bibliotecii si bibliotecarului, în comunitatea noastră.
    Programul de lucru al celor 2 zile pregătit de cei doi traineri ai Bibliotecii Judetene Vrancea – Margareta Tătărus si Nicoleta Oprisan cuprinde:
    • Prezentarea serviciilor oferite de Biblioteca Judeteană “Duiliu Zamfirescu ” Vrancea;
    • Oferta de cursuri pentru dezvoltarea profesională a bibliotecarilor din cadrul Centrului de Formare al Bibliotecii Judetene si al ANBPR-ului (Asociatia Natională a Bibliotecilor si Bibliotecarilor Publici din România)
    • Prezentarea Programului de Training pentru Lideri si Inovatori - program oferit de Centrul Mortenson din Cadrul Universitătii Illinois, SUA, unui grup de 15 bibliotecari din biblioteci publice din România
    • Ateliere de lucru care vor avea ca temă: Analiza comunitătii; Publicul tintă al celor două tipuri de biblioteci; Servicii noi de bibliotecă versus traditionale; Parteneriate si resurse necesare în initierea de noi servicii de bibliotecă; Evaluare si promovare.

    ”Încheierea de parteneriate durabile între cele două tipuri de biblioteci nu poate fi decât benefică membrilor comunitătii vrâncene. Putem contribui împreună la dezvoltarea de servicii noi sau la îmbunătătirea celor existente, tocmai pentru a veni în întâmpinarea nevoilor copiilor, tinerilor si adultilor care intră în bibliotecă – de orice tip ar fi ea. Este important si pentru profesia noastră să dovedim că suntem puternici, uniti si construim împreună, pentru prezent si viitor, bibliotecarul profesionist, implicat, cu abilităti de utilizare a noilor tehnologii si pregătit, în orice moment, pentru orice provocare.” – bibliotecar trainer - Margareta Tătărus, Biblioteca Judeteană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea.


    Director: drd. Teodora Fîntînaru
    Relaţii Publice: bibl. Maria - Cristina Olaru




    joi, 16 iunie 2011, 15:51

    more
  • Creditul AVEO, avantajos si sigur


    Până la 31 iulie 2011 Auto Aiss Focsani va ofera finanţare specială prin Chevrolet Credit în colaborare cu BRD Finance IFN SA.

    Avantajele Creditului AVEO:
    - DAE 8.95%
    - dobanda fixa 8%
    - perioada de creditare 24-60 luni
    - avans minim 30% (tichetele Remat sunt acceptate ca avans)
    - comision analiza dosar 0%



    Detalii suplimentare despre aceasta oferta gasiti la dealerul dvs. Chevrolet - Auto Aiss Focsani, Calea Moldovei (E85) km. 185, tel.: 0237/212.201, vanzari.chevrolet@autoaiss.ro


    joi, 16 iunie 2011, 14:33

    more
  • Noul Opel Meriva, cu echipare Enjoy, de la 11.825 Euro cu TVA inclus


    Acum poti achizitiona de la Auto Aiss Focsani modelul Opel Meriva cu echipare Enjoy, la un pret de numai 11.825 Euro cu TVA si 3 prime de casare incluse.


    Echiparea Enjoy include, printre altele:

    - Sistem FlexDoors
    - Sistem FlexSpace
    - Servodirectie progresiva
    - AER Conditionat
    - ABS, sistem de franare discuri ventilate fata, discuri spate
    - ESP
    - Sisteme duble de pretensionare a centurilor de siguranta fata
    - Suport pentru ochelari
    - Geamuri electrice fata
    - Oglinzi electrice si incalzite
    - 4 x airbag, frontal, lateral si airbag-uri
    - Jante otel 6.5J x 16"
    - Suport pentru pahare fata cortina
    - Tetiere fata active
    - Frana de parcare electrica
    - Inchidere centralizata cu telecomanda
    - Scaun sofer reglabil pe inaltime
    - Coloana volanului reglabila pe inaltime si adancime



    * Pretul include 3 prime de casare, valabil prin 'Programul de stimulare a înnoirii parcului auto national'. Oferta valabila pana la 30 iunie 2011, in anumite conditii.



    Detalii suplimentare despre aceasta oferta gasiti la dealerul dvs. Opel - Auto Aiss Focsani, Calea Moldovei (E85) km. 185, tel.: 0237/212.201, vanzari.opel@autoaiss.ro


    joi, 16 iunie 2011, 14:24

    more
  • Dăruieşte o CARTE în Vacanţa Mare

    Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea şi Asociaţia Culturală „Duliu Zamfirescu” Vrancea lansează campania de donaţii Dăruieşte o carte în Vacanţa Mare. Campania este demarată la iniţiativa scriitorului Gheorghe Andrei Neagu – preşedinte al Asociaţiei Culturale „Duiliu Zamfirescu” şi se adresează celor aproape 100 de copii din comuna Trifeşti, satul Sofroceşti, judeţul Neamţ. Acesta este satul natal al scriitorului, în care trăiesc şi învaţă aceşti copii doritori să citească şi să pătrundă în lumea lecturii.



    „Am, avut bucuria să văd că mai există copii dornici să citească rândurile unei cărţi. Nu au calculatoare şi nici tăbliţele de ardezie din vremea copilăriei mele. Au doar poftă de citit. Iată de ce vreau să-i ajut. Cât mai există asemenea copii, limba româna va dăinui! „
    (scriitor - Gheorghe Andrei Neagu)

    Campania se va derula în perioada 15 iunie – 31 august 2010, cărţile putând fi donate la toate secţiile bibliotecii cu menţiunea pentru Campania Dăruieşte o CARTE în Vacanţa Mare.
    Dragi copii,
    S-a încheiat un nou an şcolar şi credem că pe rafturile voastre de acasă au rămas cărţi pe care voi le-aţi citit şi care cu siguranţă ar fi putea fi lecturate şi de alţi copii. În satul Sofroceşti sunt aproape 100 de copii ca şi voi, care aşteptă un dar de carte din partea voastră. Ei sunt elevi în clasele I – IV şi cu ajutorul vostru, al copiilor din Vrancea, ar putea să descopere lumea basmelor şi a poveştilor. Vă aşteptăm la toate secţiile bibliotecii să dăruiţi O carte în Vacanţa Mare şi astfel să faceţi mai fericit un copil.
    Vă aşteptăm la bibliotecă!


    Director: drd. Teodora Fîntînaru
    Relaţii Publice: bibl. Maria - Cristina Olaru




    miercuri, 15 iunie 2011, 19:35

    more
  • Eminescu, bibliotecar

    Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea comemorează în acest an pe data de 15 iunie - 122 de ani de la moartea poetului naţional Mihai Eminescu, socotit de critica literară drept cel mai important scriitor romantic din literatura română, supranumit şi "luceafărul poeziei româneşti".


    Pentru acest eveniment colectivul de bibliotecari ai Sălii de Lectură au pregătit o prezentare PowerPoint având titlul - Eminescu, bibliotecar. Această prezentare va rula în toate secţiile bibliotecii şi va fi trimisă prin e-mail tuturor utilizatorilor şi colaboratorilor Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, din ţară şi din străinătate.

    La 30 august 1874, M.Eminescu este numit bibliotecar al Bibliotecii Centrale din Iaşi prin decret domnesc, la propunerea lui T. Maiorescu, după ce depune jurământul în Aula Universităţii din Iaşi în faţa rectorului Ştefan Micle.

    „Sunt fericit că mi-am ales un loc potrivit cu firea mea singuratică şi dornică de cercetare. Ferit de grija zilei de mâine, mă voi cufunda ca un budist în trecut. Mai ales în trecutul nostru atât de măreţ în fapte şi oameni.” Mihai Eminescu

    Vă aşteptăm, începând cu 15 iunie, la toate sediile bibliotecii unde veţi fi întâmpinaţi de expoziţii de carte din opera scriitorului şi expoziţii în imagini, citate şi fotografii reprezentative din viaţa poetului Mihai Eminescu.


    Director: drd. Teodora Fîntînaru
    Relaţii Publice: bibl. Maria - Cristina Olaru


    marti, 14 iunie 2011, 16:19

    more
  • Profita de promotia verii la Service-ul AutoTivoli Focsani!
    Click pe imagine pentru marire.



    Profită de avantajele ofertei de igienizare a instalaţiei de climatizare, la doar 60 Ron cu TVA inclus. Respiră un aer mai sănătos!
    Nu mai sta pe gânduri, fă acum acest pas pentru eliminarea riscurilor de îmbolnăvire şi eliminarea mirosurilor neplăcute din habitaclu!
    Pachetul include: verificarea filtrului de polen şi dezinfectarea instalaţiei de ventilaţie.

    Încărcare cu freon a instalaţiei de aer condiţionat, începând de la doar 100 Ron* cu TVA inclus
    În general suntem obisnuiţi să simţim utilitatea sistemului de aer condiţionat doar atunci când temperatura de afară devine caniculară. Însă sistemul de climatizare trebuie să ne asigure un confort sporit pe toată perioada anului şi să menţină o umiditate optimă a aerului din interiorul habitaclului. Dacă ai probleme cu aerul condiţionat al maşinii tale te aşteptăm la AutoTivoli pentru reîncărcarea cu freon a instalaţiei. Pachetul include: verificarea etanşeităţii instalaţiei de AC, încărcare cu freon şi încărcare cu ulei frigorific.
    * Preţul poate să difere funcţie de modelul maşinii.

    Oferta este valabilă în perioada 15-30 iunie 2011 şi se supune unor termene şi condiţii. Oferta este valabilă pentru orice marcă auto.



    Detalii suplimentare despre aceasta oferta gasiti in service-ul AutoTivoli Focsani, Calea Moldovei (E85) km. 185+585, tel.: 0237/235.500, office@autotivoli.ro


    marti, 14 iunie 2011, 12:11

    more
  • Noul Opel Corsa, de la 6.470 Euro cu TVA inclus


    La Auto Aiss Focsani ai acum Noul Opel Corsa la doar 6.470 Euro cu TVA inclus.





    Pretul include TVA si 3 prime de casare. Oferta supusa unor termene si conditii, valabila pana la 30 iunie 2011, prin Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national. Masina din imagine este cu titlu de prezentare. Detalii suplimentare aflati in showroom-ul Auto Aiss din Focsani sau pe blogul nostru http://autoaiss.blogspot.com


    marti, 14 iunie 2011, 09:10

    more
  • La Biblioteca Judeţeană începe Cursul de Iniţiere în Managementul Proiectelor
    Centrul de Formare al Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu Vrancea” organizează – Cursul de Iniţiere în Managementul Proiectelor. Prima serie de cursanţi sunt 15 elevi de liceu din Focşani care au fost selectaţi din utilizatori şi voluntari ai bibliotecii. Cursul se va desf[sura la Secţia pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii Judeţene Vrancea, va fi împărţit în 2 Module şi se va finaliza cu o diplomă de absolvire.

    Modului I 13 - 17 iunie 2011 (între orele 15:00 - 18:15) va conţine 15 ore de teorie într-un curs interactiv, prin care se vor învăţa componentele de bază ale Managementului Proiectelor.
    Modulul II 20 iunie - 22 iunie 2011 va avea 20 de ore de practică şi se va desfăşura câte 2 ore pe zi, timp de 2 zile pe săptămână.



    Cursul va avea ca rezultat scrierea unui proiect care va fi trimis spre finanţare la 1 septembrie, la programul Uniunii Europene – Tineret în Acţiune.

    Cursul a fost creat şi va fi predat de Margareta Tătăruş, trainer al Bibliotecii Judeţene Vrancea şi de voluntara bibliotecii - Alina Tudose, sociolog cu 5 ani de experienţă în domeniul Managementului Proiectelor în România, Germania şi SUA. Nicoleta Oprişan, cel de-al doilea trainer al Bibliotecii Judeţene va participa la acest curs şi va contribui la dezvoltarea ulterioară a acestuia.

    „Este un prim curs dezvoltat de Centrul de Formare al Bibliotecii Judeţene Vrancea pentru utilizatorii săi şi ne dorim să-l îmbunătăţim şi să-l dezvoltăm şi pentru alte categorii de utilizatori ai Bibliotecii, precum şi pentru bibliotecarii publici din judeţul Vrancea.
    Prin acest curs dorim să le dezvoltăm tinerilor dorinţa de a se implica în viaţa comunităţii, să le oferim posibilitatea să înveţe la BIBLIOTECĂ – ceea ce nu învaţă la şcoală şi, nu în ultimul rând, să contribuim la dezvoltarea lor personală stimulându-le creativitatea, dorinţa de a fi mai buni şi de a construi ceva prin forţe proprii.” – Margareta Tătăruş, bibliotecar şi trainer al Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea.



    more
xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.